Budete potřebovat
200 g konzervovaných zelených fazolek
sůl
10 g oleje
česnek
10 g cibule
10 g anglické slaniny
10 g hladké mouky
majoránka
1 ks Nutridrink Compact neutral 125 ml
175 ml smetany ke šlehání
50 g sýru Eidam
Postup
Konzervované fazolky slijeme a nakrájíme na proužky. Přilijeme horkou osolenou vodu (malé množství, pouze k zalití) a povaříme do měkka. Scedíme a vývar nevyléváme. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájený česnek, cibuli a slaninu. Zasypeme moukou, zředíme vývarem z fazolek, rozšleháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme Nutridrink, smetanu a fazolky, ochutíme majoránkou. Prohřejeme a do hotového pokrmu nastrouháme Eidam.
Poznámka
Obsah v 1 porci:
Energie: 982 kcal
Obsah bílkovin: 38,1 g