Výživa nemocných dětí

Dostatečná a vyvážená strava je pro správný růst a vývoj dítěte zásadní. V období, kdy je dítě nemocné, ať už akutně (např. akutní respirační onemocnění) nebo chronicky, se jeho nároky na energii zpravidla zvyšují.

V tomto období byste měli dbát na zvýšený příjem energie a živin vašeho dítěte, a to především v prvních 3 letech života, kdy je jeho růst nejvýraznější. Nejpřirozenější formou je zvýšení množství běžné vyvážené stravy. Pokud však dítě není schopné větší objem běžné stravy pojmout, můžete s pediatrem konzultovat zavedení vysokoenergetické nutričně kompletní enterální výživy, která pomůže dítěti zvýšené výživové nároky pokrýt, a to buď formou doplňku k běžné stravě nebo v případě nutnosti úplné náhrady běžné stravy.

Poraďte se se svým pediatrem
Máte ještě nějaké otázky, na které se chcete zeptat? Využijte naši infolinku 800 110 000, kde vám rádi poradí naši odborníci z řad laktačních poradkyň, nutričních terapeutek a dalších specialistů z oboru péče o dítě. 
Nebo formou chatu: nutriklub.cz/poradna-odborniku

Více o výživě

Začínáme s příkrmy krok za krokem

Máme doma kojence, stačí mu stále kojenecké / mateřské mléko? Kdy je vhodné začít s prvními příkrmy u kojených dětí…...

Výživa u předčasně narozených miminek

Jakmile jsou stabilizovány všechny životní funkce předčasně narozeného miminka, přichází na řadu výživa, která je pro jeho další přežití klíčová.…...

Více o výživě

O výživě
v nemoci

O výživě
při PKU/DMO

O výživě
dětí