Fazolky na smetaně

Budete potřebovat

200 g konzervovaných zelených fazolek

sůl

10 g oleje

česnek

10 g cibule

10 g anglické slaniny

10 g hladké mouky

majoránka

1 ks Nutridrink Compact neutral 125 ml

175 ml smetany ke šlehání

50 g sýru Eidam


Postup

Konzervované fazolky slijeme a nakrájíme na proužky. Přilijeme horkou osolenou vodu (malé množství, pouze k zalití) a povaříme do měkka. Scedíme a vývar nevyléváme. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájený česnek, cibuli a slaninu. Zasypeme moukou, zředíme vývarem z fazolek, rozšleháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme Nutridrink, smetanu a fazolky, ochutíme majoránkou. Prohřejeme a do hotového pokrmu nastrouháme Eidam.


Poznámka

Obsah v 1 porci:

Energie: 982 kcal

Obsah bílkovin: 38,1 g