Budete potřebovat
240 g cukrářských piškotů
500 g mascarpone
1 šálek silné instantní kávy
2 kapky mandlové tresti hořké
5 lžic cukru krupice
5 vajec*
3 odměrky Protifaru
kakao na posypání
Postup
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přimícháme mascarpone a Protifar.
Vše promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.
Piškoty smáčíme v kávě, do které jsme přilili mandlovou tresť. Nenecháváme v kávě dlouho, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty. Poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Necháme ztuhnout v lednici nejméně 3 hodiny.
Poznámka
*Recept obsahuje tepelně neupravená vejce, která mohou představovat zdravotní riziko
Obsah v 1 porci:
Energie: 338 kcal
Obsah bílkovin: 6,3 g