Nekynutý chléb se slunečnicovými semínky

Budete potřebovat

42 g droždí (1 kostka)

450 ml vody

500 g celozrnné pšeničné mouky

50 g slunečnicových semínek

sůl

50 g dýňových semínek

2 lžičky ovocného octu,

6 odměrek Protifar

10 g másla, rozmarýn


Postup

Droždí rozmícháme ve vodě. Přidáme všechny další suroviny a vypracujeme těsto. Vložíme do vymazané formy a položíme do studené trouby. Těsto nesmíme nechat kynout. Troubu zapneme a pečeme asi 60 minut při 200 °C na horním i dolním ohřevu. Po upečení chléb vyndáme z formy a necháme v troubě 10 minut dopéct. Ještě teplý chléb potřeme na povrchu máslem.


Poznámka

Obsah v 1 ks:

Energie: 2703 kcal

Obsah bílkovin: 93,7 g