Budete potřebovat
42 g droždí (1 kostka)
450 ml vody
500 g celozrnné pšeničné mouky
50 g slunečnicových semínek
sůl
50 g dýňových semínek
2 lžičky ovocného octu,
6 odměrek Protifar
10 g másla, rozmarýn
Postup
Droždí rozmícháme ve vodě. Přidáme všechny další suroviny a vypracujeme těsto. Vložíme do vymazané formy a položíme do studené trouby. Těsto nesmíme nechat kynout. Troubu zapneme a pečeme asi 60 minut při 200 °C na horním i dolním ohřevu. Po upečení chléb vyndáme z formy a necháme v troubě 10 minut dopéct. Ještě teplý chléb potřeme na povrchu máslem.
Poznámka
Obsah v 1 ks:
Energie: 2703 kcal
Obsah bílkovin: 93,7 g