Tiramisu á la emanuele ridi

Budete potřebovat

240 g cukrářských piškotů

500 g mascarpone

1 šálek silné instantní kávy

2 kapky mandlové tresti hořké

5 lžic cukru krupice

5 vajec*

3 odměrky Protifaru

kakao na posypání


Postup

Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přimícháme mascarpone a Protifar.


Vše promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.


Piškoty smáčíme v kávě, do které jsme přilili mandlovou tresť. Nenecháváme v kávě dlouho, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty. Poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Necháme ztuhnout v lednici nejméně 3 hodiny.


Poznámka

*Recept obsahuje tepelně neupravená vejce, která mohou představovat zdravotní riziko


Obsah v 1 porci:

Energie: 338 kcal

Obsah bílkovin: 6,3 g