Výživa neprospívajících dětí

Děti potřebují pro svůj správný růst a vývoj dostatečnou a vyváženou stravu. V některých případě, pokud vaše dítě trpí např. nechutenstvím, je vybíravé s jídle (je tzv. picky eater), má nějaké akutní či chronické onemocnění, může být pokrytí jeho výživových potřeb náročné. Pokud je příjem energie dlouhodobě nižší než její výdej, může být vaše dítě označeno jako neprospívající. 

To znamená, že začne zaostávat ve svém předpokládaném růstu a je zpravidla menší než jeho vrstevníci stejného pohlaví. Tuto skutečnost případně odhalí ošetřující pediatr při pravidelných prohlídkách, při kterých vaše dítě měří a váží. Aby vaše dítě opět dohnalo svůj růst, je třeba zvýšit jeho příjem energie. Pokud není možné pokrýt zvýšený příjem energie běžnou stravou, můžete s pediatrem konzultovat zavedení vysokoenergetické nutričně kompletní výživy, která pomůže dítěti zvýšené výživové nároky pokrýt, a to buď formou doplňku k běžné stravě nebo v případě nutnosti úplné náhrady běžné stravy.

Poraďte se se svým pediatrem
Máte ještě nějaké otázky, na které se chcete zeptat? Využijte naši infolinku 800 110 000, kde vám rádi poradí naši odborníci z řad laktačních poradkyň, nutričních terapeutek a dalších specialistů z oboru péče o dítě.  
Nebo formou chatu: nutriklub.cz/poradna-odborniku

Více o výživě

Výživa dítěte s rizikem vzniku alergie

Výživa dítěte s rizikem vzniku alergie V dnešním globálním a rychlém světě je již alergie brána téměř jako běžná součást našich…...

Výživa neprospívajících dětí

Děti potřebují pro svůj správný růst a vývoj dostatečnou a vyváženou stravu. V některých případě, pokud vaše dítě trpí např.…...

Více o výživě

O výživě
v nemoci

O výživě
při PKU/DMO

O výživě
dětí